HR: Alkohol ili srna krivi za udes?

Iako su hrvatski mediji naveli da je alkohol kriv jer je gradonačelnik Poreča sinoć kolima sleteo sa puta, on u saopštenju ističe da je za udes kriva - srna.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

18:41

Default images
Foto: Thinkstock

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić objavio je saopštenje zbog sinoćnjeg incidenta kada je, kako su objavili mediji, pod dejstvom alkohola, automobilom sleteo sa puta.

Policija mu je, ističe hrvatski portal “24 sata” tada izmerila 1,69 promila alkohola u krvi.

Međutim, Štifanić negira da je bio pod dejstvom alkohola i za saobraćajni udes krivi srnu.

“Sinoć je na deonoci puta Sveti Lovreč – Baderna došlo do manjeg udesa u kojem je službeni auto kojim sam upravljao sleteo s puta. Niko nije povređen i nema materijalne štete. Uzrok sletanja s puta je srna koja je istrčala pred automobil, zbog čega sam naglo skrenuo volanom i na kratko izgubio kontrolu nad vozilo”, navodi se u saopštenju gradonačelnika Poreča.

Prema njegovim rečima, seo je u automobil odmah nakon večere, što inače nikada ne radi.

“Iako uzrok udesa nije alkohol, bilo je nepromišljeno sesti za volanb odmah nakon večere i apsolutno sam siguran da to više nikada neću uraditi. Meterijalnu štetu na vozilu ću lično platiti, tako da popravku neće snositi gradski budžet. Ovim putem želim da se izvinim svim građanima i građankama Poreča”, zaključuje Štifanić.

Kako su objavili hrvatski mediji, negde oko jedan sat iza ponoći, nedaleko od Svetog Lovreča, “reno” pulskih tablica koje, kako saznaje portal “24 sata” pripada Gradu Poreču, sleteo je s puta.

On je, vodeći prema Baderni, kod mesta Čehlići sleteo s puta i zaradio prekršajnu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nesreće, navode “24 sata”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: