Komesar EU:Tito i Staljin diktatori

Evropski komesar za kulturu, obrazovanje i mlade Tibor Navračič rekao je da su Josif Visarionovič Džugašvili Staljin i Josip Broz Tito bili diktatori.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

18:33

Default images
foto: Beta/AP

Kako prenosi Večernji list, bliski saradnik mađarskog premijera Viktora Orbana je na pitanje šta misli o komunizmu rekao da nacizam i komunizam pripadaju nedemokratskim sistemima.

“Za mene postoje dve vrste političkih sistema, demokratski i totalitarni. Bio sam ministar kada je Mađarska predsedavala Evropskom unijom i tada smo inicirali obeležavanje sećanja na žrtve totalitarnih režima. Staljin je nedvosmisleno diktator, kao i Tito, on je bio komunista i vodio je komunistički totalitarni režim“, naveo je Navračič.

On je istakao i da je Evropa u opasnosti, zbog toga što ima sve više nezaposlenih među mladima.

“Ako mlada osoba ne može da uđe na tržište rada i ne može da nađe odgovarajući posao, to može da prouzrokuje nepoverenje u vrednosti društva i institucija. To može udaljiti mlade od političkih institucija, a to vodi u oblik ekstremizma“, zaključio je Navračič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: