Zagreb: Optužnica protiv troje Srba

Hrvatska je optužila 11 osoba, među kojima i troje državljana Srbije zbog prebacivanja ilegalnih migranata s Kosova preko Srbije u Hrvatsku, a potom u EU.

Izvor: Beta

Petak, 22.05.2015.

17:55

Default images
Foto: Thinkstock

Među optuženima Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) su i dvojica hrvatskih graničnih policajaca s prelaza Bajakovo, između Srbije i Hrvatske.

USKOK nije objavio imena, već samo inicijale i godine rođenja optuženih.

Ilegalci su najmanje u deset navrata prevoženi, uz pomoć vodiča, do Istre, odakle su preko "zelene granice" prebacivani u Sloveniju i dalje do zemalja Zapadne Evrope.

Osumnjičeni su se i prebacivanju dogovarali s više osoba s Kosova, a za svoje usluge naplaćivali najmanje 3.400 evra po osobi, čime su nezakonito stekli najmanje 230.000 evra.

Dvojica graničnih policajaca su, prema optužnici, za novčanu naknadu, stranim državljanima omogućili ulazak i boravak u Hrvatskoj, iako su znali da ne ispunjavaju uslove za to. Za to su navodno dobijali po 200 evra po osobi.

Osim za zločinačko udruživanje i prebacivanje stranaca preko granice, optužnica podignuta pred sudom u Osijeku ih tereti i za primanje i davanje mita, kao i za zloupotrebu položaja i ovlasšćenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: