"O projektima odlučuje komisija"

Ministarstvo kulture i informisanja odbacilo je sve kritike povodom odluka o tome koji će projekti biti finansirani na konkurisma tog ministarstva.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

17:48

Default images

Osim toga, kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, Ministarstvo kulture će podneti žalbu Savetu za štampu protiv lista “Kurir”, zbog kršenja Kodeksa objavljivanjem naslovne strane i teksta ‘Tasovac Gašiću trpao milione!’ u današnjem izdanju tog dnevnog lista

“Odlučivanje o tome koji će medijski projekti biti finansirani na konkursima Ministarstva kulture bila je obaveza članova komisije koje je imenovalo Ministarstvo na predlog novinarskih, medijskih udruženja i nezavisnih institucija” navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako se ističe, Ministarstvo kulture je u skladu sa zakonom propisalo propozicije konkursa i kriterijume za medijske projekte u javnom interesu.

“Međutim, ni na koji način se nije mešalo u rad komisija, niti uticalo na njihovo odlučivanje”, dodaje se u saopštenju.

Dalje se saopštenju ističe da Ministarstvo kulture i informisanja očekuje da UNS, NUNS, ANEM, Lokal pres, NDNV, Asocijacija medija, RAB, DNV i nezavisne institucije, čiji su predstavnici činili većinu u komisijama, odgovore na sva pitanja javnosti o odlukama konkursa, koje je Ministarstvo verifikovalo uzdajući se u njihovu stručnost, objektivnost i integritet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: