Gračanica: Zbog duga bez struje

Zbog duga od 11.000 evra isključena je struja u Kontejnerskom naselju u Gračanici, u kome su smeštene raseljene i socijalno ugrožene porodice.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

16:27

Default images

Žitelji ovog naselja upozoravaju da će, ukoliko se problem ne reši, stupiti u štrajk glađu.

Osamnaest porodica zivi u Kontejnerskom naselju u Gračanici. Među njima i Olgica Subotić raseljena iz Obilića. Nakon isključenja struje, zajedno sa ostalim stanarima ,prinuđena je da loži šporet, kako bi održavali higijenu.

Problem stanarima ovog naselja nije samo struja. Pukla je i vodovodna cev.

Nadležne institucije u Gračanici su u pregovorima sa predstavnicima Kosovske elektro-energetske korporacije da se struja privremeno uključi.

U ovom privremenom naselju živelo je više porodica nego danas. Mnogi su dobil stanove. Oni koji su ostali da žive čekaju da se usele u kuće koje je gradila Vlada Srbije, ali je problem što u tim kućama već ima stanara koji su bez saglasnosti i odobrenja nadležnih uzurpirali kuće.

Opština Priština sa sedištem u Gračanici sačinila je spisak porodica kojima će da dodeli 70 kuća i 20 stanova, ali više od godina dana nemaju način da isele uzurpatore i očekuju da konačnu odluku donese kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Do tada, žitelj ovog naselja nastaviće da žive u nehumanim uslovima.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: