Tela poginulih preuzima Priština

Makedonske vlasti predaće Prištini tela devetorice kosovskih Albanaca koji su poginuli pre dve nedelje u sukobima sa policijom u Kumanovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

07:16

Default images
Foto: Beta/AP

Među njima biće i tela dvojice vođa te grupe, Mirsada Ndrecaja "komandanta NATO" i Bega Rizaja "komandanta Begua".

Tela devetorice pripadnika "kumanovske grupe" danas će biti predata porodicama na Kosovu, javio je RTS pozivajući se na makedonski sajt Žurnal.

Kako se navodi, makedonsko tužilaštvo dozvolilo je da se tela prebace u Prištinu, pošto je završena obdukcija.

Rezultati obdukcije nisu objavljeni.

Prema makedonskom tužilaštvu, biće predata tela Džafera Zimeraja, Bega Ruizaja, Mirsada Ndrecaja, Valona Kabašija, Turgaja Gašija, Samida Kastriotija, Hisena Rušitija, Fatluma Višesele i Arbena Redžaja.

Kosovski mediji tvrde da su Albanci koje je makedonska policija zarobila u operacijama u Kumanovu, mučeni i maltretirani u pritvoru, što je potvrdio i makedonski ombudsman Idžet Memeti, navodi RTS.

Makedonska policija nije komentarisala te navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: