Vučić:Ako je istina, Gašić odgovara

Optužbe protiv ministra odbrane Gašića zbog sukoba interesa veoma su ozbiljne i važno je da budu ispitane, a ako se utvrdi da su istinite, snosiće odgovornost.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.05.2015.

13:44

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio premijer Srbije Aleksandar Vučić na pitanje novinara da komentariše navode nedeljnika "Vreme" da je Gašić, kao gradonačelnik Kruševca, odobravao novac iz gradskog budžeta medijskim preduzećima u vlasništvu svoje porodice.

Vučić je, međutim, dodao da pred pokrajinske izbore u Vojvodini neki dele ogromne pare, 700 miliona dinara, pokrajinskim medijima da bi mogli da vode kampanju protiv vlade.

On je naglasio da je važno da se svi slični navodi ispitaju i da bi bilo loše da se pokažu kao istiniti, ali da bi bilo veoma loše da se potvrde njegove reči da pokrajina u predizborno vreme daje 700 miliona dinara baš onima od kojih očekuje najveću podršku za očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje vlasti.

Upitan šta će se desiti ako se utvrdi da su navodi u vezi sa ministrom odbrane tačni, Vučić je rekao da će svako snositi odgovornost.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak utvrđivanja sukoba interesa u slučaju potpredsednika SNS i ministra odbrane Bratislava Gašića, rečeno je Tanjugu u toj agenciji.

Postupak se vodi zbog tvrdnji da je Gašić kao gradonačelnik Kruševca odobravao novac iz gradskog budžeta medijskim preduzećima u vlasništvu članova svoje porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: