Pokrenut postupak protiv Gašića

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak utvrđivanja sukoba interesa u slučaju potpredsednika SNS i ministra odbrane Bratislava Gašića,piše "Vreme"

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

10:57

Default images
Foto: Beta, arhiva

Nedeljnik navodi da je Gašić kao gradonačelnik Kruševca odobravao novac iz gradskog budžeta medijskim preduzećima u vlasništvu članova svoje porodice.

Gašić u izjavi za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) tvrdi da nije u sukobu interesa.

"Sa kime povezana lica? Pa ne mogu ja da se odreknem svoje porodice", izjavio je on.

List podseća da je Savet za borbu protiv korupcije nedavno objavio izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija koji, između ostalog, pokazuje da njegova Televizija Plus, zbog višegodišnje blokade računa, posluje preko firme njegove žene.

BIRN i Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) došli su u posed nove dokumentacije iz koje se vidi ne samo da je Gašić članovima porodice dodelio novac iz gradskog budžeta, već i da je zarada koju su njegove porodične firme na taj način ostvarivale znatno uvećana od kada je SNS na vlasti, piše "Vreme".

Prema podacima Agencija za privredne registre, Gašići imaju dve reklamne agencije, jednu firmu za proizvodnju televizijskog programa i tri televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: