NATO Lavrovu: Povucite se iz UKR

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu da Rusija mora da okonča podršku separatistima u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.05.2015.

15:33

Default images
foto: Beta/AP

On je izjavio i da je ruskom ministru spoljnih poslova napomenuo da Rusija mora da povuče sve vojnike i teško naoružanje iz Ukrajine.

Stoltenberg je kazao da je, nakon sastanka u Briselu, obavestio Lavrova o svojoj zabrinutosti zbog velikog broja vojnih vežbi Rusije u kratkom roku.

"Razgovarali smo, takođe, o potrebi za transparentnošću, posebno kada imamo pojačano vojno prisustvo duž naših granica... Za NATO je važno da učinimo sve što možemo kako bi izbegli da ti incidenti izmaknu kontroli", dodao je Stoltenberg.

NATO je u više navrata kritikovao Moskvu zbog njene navodne umešanosti u krizu u Ukrajini i zahtevao puno poštovanje sporazuma o prekidu vatre iz Minska.

Rusija demantuje da je slala vojnike ili oružje kao podršku proruskim snagama na istoku Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: