"Predložiću DS-u novi program"

Potpredsednik DS Borislav Stefanović potvrdio je da će naredne nedelje svojoj stranci predati predlog novog stranačkog programa i još dva strateška dokumenta.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2015.

23:38

Default images
Foto: Beta

On objašnjava da su predlog stranačkog programa, manifest i poruka kapitalu u Srbiji u završnoj fazi i da ih je pisao sam uz konsultacije sa mnogim stručnjacima iz raznih oblasti, čija imena nije hteo da navede.

Među onima sa kojima se Stefanović konsultuje je sociolog Jovo Bakić, za kojeg potpredsednik DS kaže da mu je dobar prijatelj i da je upoznat sa onim što radi.

Bakić je ovih dana u javnosti "iskočio" izjavom da mu je premijer Aleksandar Vučić svojevremeno pokazivao dosije Ivice Dačića, sadašnjeg ministra spoljnih poslova, što je iz Vučićevog kabineta demantovano.

Takođe, juče je objavljena vest da Bakić stoji iza Stefanovićevog programa koji znatno odstupa od dosadašnjeg ideološkog okvira DS. Bakić juče popodne nije odgovarao na pozive Danasa u vezi sa ovom temom.

Prema saznanjima Danas, Stefanović je bio ljut na pojedine stranačke kolege iz poslaničkih klupa, smatrajući da su u javnost "pustili" informaciju da mu Bakić piše program i da želi da pocepa stranku s obzirom na to da mnoge demokrate ne podržavaju Stefanovićeve ideje o stvaranju takozvane srpske Sirize i ne razumeju da je moguće da neko ima drugačije mišljenje.

Među "prozvanima", prema našim saznanjima, bio je i Dragan Šutanovac, koji za Danas kaže da ga "Borko ne pogađa niti bih njemu pakovao bilo kakav tekst".

Na pitanje Danas šta misli o tome što Stefanović piše svoj stranački program on odgovara da ne misli ništa dok ga ne vidi.

Predsednik DS Bojan Pajtić nije imao komentar na to što se Stefanović nije pojavio na sastancima proteklog vikenda, na kojima su članovi Predsedništva, Političkog saveta, vlade u senci i resornih odbora, razgovarali o osnovama programa vlade u senci. Stefanović kaže da sastancima nije prisustvovao jer nije bio u zemlji.

Kako je rečeno Danasu u DS, taj program će biti usvojen posle stranačke javne rasprave na kojoj će ministri iz vlade u senci članovima opštinskih i gradskih odbora predstavljati novi predlog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: