Vučić: Umor od strpljenja prema EU

Iako se Srbija i dalje suočava s velikim promenama, ona je spremna da svoju budućnost vidi u punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2015.

12:11

Default images
foto: Beta

To je zaključak koji je novinarka Juronjuza Izabel Kumar iznela posle razgovora s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ona je navela da se predsednik srpske vlade požalio na umor od strpljenja u odnosu s Evropskom unijom.

“Nismo samo uložili mnogo našeg vremena, mnogo energije, političke snage u procese koji se danas odvijaju, već smo započeli najteže moguće ekonomske reforme u Srbiji. Postigli smo mnogo u dijalogu sa kosovskim Albancima, ali onda vidite da niste dovoljno poštovani“, rekao je Vučić.

Premijer Srbije se osvrnuo i na proces normalizacije odnosa s Kosovom.

“To je veoma teško, to je veoma veliki problem za nas, ali nastavićemo da razgovaramo sa kosovskim Albancima. Moj posao je da brinem o interesima države i da uradim nešto za dobrobit našeg naroda, a nije važno da li se to uklapa u nečiji način razmišljanja“, zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: