Ne znam da li ćemo dati saglasnost

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm kaže da ne može da potvrdi da će Nemačka dati saglasnost da se u oktobru otvore pregovori Srbije i EU o poglavljima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.05.2015.

21:05

Default images
Foto: Tanjug

"Zaista nemam nikakva saznanja o tome da je Nemačka dala zeleno svetlo za otvaranje poglavlja, a nisam ni čuo da su mediji u Srbiji pisali o tome. Doduše, ceo dan sam proveo u automobilu putujući, pa mi je to možda promaklo", izjavio je Vilhelm.

On je tokom prve zvanične posete Novom Pazaru razgovarao s gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem o ekonomskoj i politиčkoj situaciji u ovom gradu i regionu.

"Pričali smo o mogućnostima dovođenja nemačkih firmi u ovaj kraj jer ih, nažalost, nema puno, iako postoje uslovi da se taj broj poveća. Takođe, zainteresovani smo i za otvaranje departmana za nemački jezik u nekom od ovdašnjih univerziteta", dodao je Vilhelm.

Gradonačelnik Mahmutović je ambasadoru Nemačke predočio planove razvoja.

"Sa Аmbasadom Nemačke imamo dobru saradnju i mnogo korisnih stvari u ovom gradu je urađeno uz njihovu pomoć. Nadam se da ćemo u budućnosti tu saradnju unaprediti i realizovati brojne projekte", izjavio je Mahmutović.

Sem s predstavnicima lokalne vlasti, Vilhelm će se u Novom Pazaru sastati i s rukovodstvima Državnog i Internacionalnog univerziteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: