SNP: Najveći korak ka pomirenju

Srpska narodna partija ocenila je da je rehabilitacijom generala Dragoljuba Mihailovića "učinjen najkrupniji korak ka istorijskom pomirenju srpskog naroda".

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2015.

14:33

Default images
Foto: B92

Kako navodi SNP, to je uslov za ekonomski i politički prosperitet Srbije.

Povodom današnje odluke Višeg suda da rehabilituje Mihailovića SNP je saopštio da je time "stavljena tačka na besmislene ideološke podele unutar srpskog naroda, koje su pravili oni koji ne žele da srpski narod bude složan".

"Sigurno će ova odluka veoma zaboleti novu članicu EU, Hrvatsku, koja je najviše insistirala na podelama između partizana i četnika, želeći time da napravi lažnu simetriju između srpskog četničkog pokreta i zločinačkog ustaškog pokreta u NDH. Prava istina je, a to je ovom odlukom i potvrđeno, da je Srbija bila jedina zemlja u ovom delu Evrope koja je imala dva antifaštistička pokreta - ravnogorski i partizanski, dok su sve zemlje u našem okruženju, a posebno Hrvatska, koja je slala svoje divizije u Staljingrad i počinila nezapamćeni genocid u Jasenovcu, bile na strani Hitlerove Nemačke" navodi se u saopštenju.

Prema oceni SNP-a, to je činjenica kojom srpski narod treba da se ponosi. "Rusija je krenula napred tek kada je Vladimir Putin pomirio 'crvene' i 'bele' Ruse. Tako i Srbija može da krene napred tek kada se pomire partizani i četnici. Današnjom odlukom o rehabilitaciji Draže Mihailovića uklonjena je i poslednja prepreka na putu nacionalnog pomirenja srpskog naroda", saopštio je SNP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: