Gujon: MK je pravo bure baruta

Predsednik NVO "Solidarnost za Kosovo", francuski humanitarac Arno Gujon izjavio je da je ono što se dogodilo u Makedoniji strašno i zaprepašćujuće.

Izvor: B92

Sreda, 13.05.2015.

09:15

Default images

On je naveo da je to "pravo bure baruta" i da se nada da se neće preliti u Srbiju, na Kosovo.

Gujon je rekao da je važno da ljudi različitih zajednica sarađuju u stvaranju bolje budućnosti i da bi na Balkanu trebalo da bude mir, jer je na tom području bilo dosta ratova i žrtava.

Govoreći o planovima njegove humanitarne organizacije do kraja godine, Gujon je ukazao da se trenutno gradi nova farma za uzgoj junadi na Novom Brdu, da se organizuje letovanje na moru za decu iz kosovskih enklava i da je u planu ove godine odlazak na Krf.

"Planiramo uskoro još jedan konvoj školskog pribora, a inače, imaćemo od septembra naše redovne akcije renoviranja škola širom Kosova", najavio je Gujon.

Podsetivši da je prošle godine renovirano šest škola, Gujon je najavio da je ove godine u planu renoviranje više škola, možda 10.

Gujon je postao srpski državljanin, a uverenje, pasoš i ličnu kartu mu je uručio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On dolazi iz Vizija kod Grenobla u Francuskoj, odakle pomaže deci na Kosovu i Metohiji. Igračke, hranu, garderobu, knjige i ćebad dovozi kombijima i šleperima.

Osnivač je francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" i već 10 godina se bavi humanitarnim radom na Kosovu i Metohiji. Autor je knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: