Policija Kosova ne zna za teroriste

Kosovska policija tvrdi da nema informacije o tome da su teroristički napad u Kumanovu počinile osobe sa Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.05.2015.

11:25

Default images

Prehodno su makedonske vlasti zvanično potvrdile da je dvadesetak pripadnika terorističke grupe, koja je učestvovala u napadu u Kumanovu, sa KiM.

Policija je saopštila da nema ni saznanja da je bilo ko sa te teritorije ilegalno prešao na područje Makedonije.

"Policija Kosova ponavlja da do incidenta u Kumanovu nema podataka o sumnjivim prelascima granice pojedinaca ili kriminalnih grupa", navodi se u saopštenju prištinske policije.

Do incidenta u Kumanovu sve se odvijalo normalno, a onda je uočen povećani priliv stanovništva iz te opštine koja je pohrlila na Kosovo, navodi se u saopštenju, prenela je prištinska Koha Ditore.

List prenosi i da su Džafer Zimberi i Mirsad Ndrecaj iz Đakovice navode kao poginuli i dodaje da u njihovim porodicama, međutim, kažu da o tome nisu obavešteni.

Ne negiraju, međutim, da su njih dvojica bili deo naoružane grupe koja se sukobila sa makedonskim policijskim snagama u Kumanovu prošlog vikenda.

Prištinski advokat Naser Raufi koji brani uhapsenog Deme Sehua iz opstine Junik sa Kosova rekao je za Kohu da se uhapseni optužuju između ostalog za krivicno delo formiranje teroristicke organizacije koji ima za cilj rusenje pravnog poredka Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: