Rama otkazao posetu Makedoniji

Premijer Albanije Edi Rama otkazao je zvaničnu posetu Makedoniji, koja je bila predviđena za 14. maj, javljaju prištinski mediji.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2015.

13:56

Default images
foto: Beta/AP

Bilo je predviđeno da Rama poseti Skoplje i Tetovo, napominje se u vesti koju je prvi objavio albanski portal Albeu, pozivajući se na izvore ministarstva spoljnih poslova u Tirani.

Albanski premijer je trebalo da tokom posete Tetovu na tamošnjem na državnom univerzitetu dobije titulu počasnog doktora, podseća prištinska štampa.

Do otkazivanja posete dolazi nakon događaja u Kumanovu gde su proteklog vikenda izbili sukobi makedonskih oružanih snaga i albanskih terorista. U dvodnevnoj akciji makedonske policije poginulo je osam policajaca i ubijeno 14 terorista, saopštile su vlasti u Skoplju.

Prištinska štampa, takođe, piše da su odnosi Makedonije i Albanije na kritičnoj tački.

Štampa, takođe, prenosi saznanja da su diplomati Albanije u Skoplju pozvani od strane MIP Makedonije da bi saznali stavove vlade u Tirani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: