Berlin: Kumanovo je nestabilno

Nemačko Ministarstvo inostranih poslova savetovalo je svojim građanima da izbegavaju putovanje u Kumanovo i upozorilo da se nova eskalacija ne može isključiti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.05.2015.

11:12

Default images
foto: Beta/AP

"Situacija u Kumanovu se u međuvremenu smirila, ali se dalja esklacija, o obzirom na etničke napetosti, ne može isključiti. Savetuje se zato da se region oko Kumanova do daljeg izbegava", kaže se u saopštenju za javnost Ministarstva inostranih poslova koje se odnosi na putovanja u strane zemlje.

U saopštenju se navodi da je 9. maja "u Kumanovu, u blizini granice ka Srbiji i Kosovu, došlo do policijske akcije protiv naoružanih grupa" i da su, prema informacijama makedonskih vlasti, 22 osobe poginule, dok su mnoge povređene.

Ministarstvo savetuje da se region oko Kumanova do daljeg izbegava za putovanja i preporučuje da se umesto graničnog prelaza Tabanovce prema Srbiji koji je, doduše, otvoren za strance, koriste drugi prelazi, na primer, preko Bugarske.

Onima, koji se već nalaze u regionu, savetuje se da se pridržavaju instrukcija lokalnih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: