Objavljen snimak akcije u Kumanovu

Makedonska policija objavila je snimak akcije u Kumanovu tokom koje je neutralisana grupa terorista.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2015.

00:30

Default images

Na snimku se vide pripadnici policije u akciji, ulične borbe, kao i zarobljavanje nekolicine terorista. Takođe se vide i mesta najžešćih sukoba sa teroristima i zaplenjeno oružje.

U subotu je tokom čitavog dana trajao sukob makedonske policije i naoružane grupe koja se suprotstavljala pucnjima iz automatskog oružja, snajpera i granatama. Policijska akcija u Kumanovu trajala je gotovo 30 sati.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Ivo Kotevski je rekao da je policija pronašla tela 14 terorista u uniformama.

„MUP radi na identifikovanju poginulih terorista. Teroristička grupa je brojala više od 40 ljudi, a teroristi su planirali napade na makedonske institucije“, izjavio je Kotevski.

Tragovi bojnog polja u kumanovskom naselju Divo na sve strane - garež, čaure, porušene kuće, razbijeni krovovi, izrešetani zidovi, vrata i prozori.

Osumnjičeni za organizovanje terorističke grupe koja se sukobila sa policijom u Kumanovu nisu poznati samo po komandovanju paravojnim formacijama u regionu.

Oni se blisko povezuju i sa pojedinim albanskim politilčarima sa Kosova i Makedonije, prenela je Radio-televizija Srbije

Ivo Kotevski naveo je da su lideri grupe koja je otkrivena u Kumanovu Muhamed Krasnići, takozvani "Komandant Mališeva", Mirsad Ndrecaj – "Komandant NATO", Sami Uškini – "Komandant Sokoli", Beg Rizaj – "Komandant Begu" i Deme Šehu – "Juniku", sva petorica sa Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: