Vučić: Srbija se neće mešati

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je za list ''Danas'' da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja.

Izvor: Danas, Tanjug

Utorak, 12.05.2015.

00:16

Default images
Foto: Beta

Upitan kako komentariše situaciju u Makedoniji, Vučić je rekao: ''Ne mešamo se u untrašnje stvari drugih zemalja''.

U kumanovskom selu Divo, proteklog vikenda su, posle napada albanskih terorista na policiju, izbili sukobi makedonskih oružanih snaga i terorista.

U dvodnevnoj akciji makedonske policije poginulo je osam policajaca, ubijeno 14 terorista, dok je povređeno više od 37 policajaca.

Makedonski zvaničnici saopšstili su u nedelju uveče da je "eliminisana najopasnija teroristička grupa u regionu".

Inače, u više makedonskih gradova od 5. maja održavani su protesti opozicije koja je zahtevala ostavku predsednika Đorđa Ivanova.

Diplomatske misije SAD, EU, OEBS-a i NATO-a u Skoplju izrazile su žaljenje zbog događaja u Makedoniji naglašavajući da je ovo trenutak kada makedonski lideri treba da se udruže u dijalogu o svim pitanjima s kojima se država suočava, uključujući političku krizu i neophodne reforme.

I Evropska komisija je, izražavajući žaljene zbog života koji su izgubljeni u operaciji u Kumanovu i istakla da se nada da će poslednji događaji navesti lidere u Makedoniji na saradnju i ozbiljan dijalog o svim problemima sa kojima je zemlja suočena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: