U MKD odaju počast policajcima

U ambasadi Ruske Federacije u Makedoniji večeras je minutom ćutanja odata počast poginulim pripadnicima makedonske policije, stradalim u Kumanovu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.05.2015.

22:51

Default images
Foto: Tanjug

U ruskoj ambasadi u Skoplju obeleženo je 70 godina od pobede u Drugom svetskom ratu i minutom ćutanja odata je počast ne samo žrtvama tog rata nego i stradalim policajcima u Kumanovu, javlja MIA.

U prisustvu članova Vlade, istaknutih ličnosti javnog života, kao i diplomatskog kora, ambasador Ruske Federacije Oleg Nikolaevič Ščerbak podsetio je na 60 miliona stradalih u borbi protiv fašizma.

On je naglasio da je ogromnim žrtvama i stradanjima tada pobeđen fašizam, ali da danas, kako je upozorio, ima pokušaja da se fašizam obnovi u drugačijem obliku, sa pojavom terorizma i nacionalističkog ekstremizma.

Građani Skoplja okupili su se večeras u mirnom protestu ispred zgrade Vlade, gđe su ostavili cveće i upalili sveće u znak poštovanja prema policajcima koji su tokom vikenda poginuli u sukobu sa teroristima na podrucju Kumanova.

Imena osam poginulih pripadnika policije ispisana su na Bulevaru Sveti Kliment Ohridski, odakle gradani upućuju poruke mira, javili su lokalni mediji.

Večeras su i žitelji Bitolja minutom ćutanja na komemorativnom skupu odali počast policajcima poginulim u Kumanovu, prenosi makedonska novinska agencija.

Učesnici komemorativnog skupa koji je održan ispred spomenika braniteljima stradalim za vreme sukoba 2001. godine poručili su da hrabrost i žrtva branitelja nikada neće biti zaboravljeni i da se ne sme ponoviti tragedija kao što je bila ova u Kumanovu tokom vikenda.

"Osuđujemo svako nasilje, pozivamo na mir i izražavamo duboko saučešće porodicama čiji su sinovi dali svoje živote služeći narodu Makedonije", poručili su građani Bitolja .

Ranije tokom dana, svi ambasadori u Mekedoniji pozvali su na smirivanje situacije i uzdržanost od svakog nasilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: