"Obezbediti sigurnost za Srbe"

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu izrazio je zabrinutost za srpsku manjinu koja živi u Kumanovu zbog terorističkih napada u tom gradu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 11.05.2015.

09:52

Default images
Foto: Tanjug

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Janko Veselinović izrazio je očekivanje da će nadležni organi preduzeti mere da se za oko 5.000 pripadnika srpske manjine u Kumanovu obebedi sigurnost.

"Upućujući saučešće svim makedonskim građanima zbog stradanja u terorističkim aktima, izražavamo solidarnost i duboki bol i zbog stradanja pripadnika srpske manjine u Makedoniji u tim sukobima", naveo je Veselinović u saopštenju.

On je ukazao da je deo grada u kojem su se odvijali sukobi naseljen i Srbima, i da su neki morali da napuste domove, zbog čega je izrazio očekivanje da će, u konsultaciji sa ambasadom Srbije u Makedoniji, ti ljudi dobiti pomoć, kako bi bili adekvatno zbrinuti.

"Područje Kumanova je deo Makedonije u kome vekovima žive Srbi, i svako nasilje i terorizam mogli bi da utiču na njihov opstanak na tom području", podsetio je Veselinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: