"Vlada kriminal sa sedištem u CG"

Političke partije u Crnoj Gori ocenile su da bi terorističkih napadi u Makedoniji mogli da predstavljaju bezbednosne pretnje čitavom regionu.

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2015.

23:25

Default images
foto: Tanjug

Navedeno je i da je moguće da iza ovakvih konflikata stoji ili može da stane aktuelna makedonska vlast.

Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević je ocenio da "celim regionom vlada balkanska konfederacija organizovanog kriminala, čije je sedište u Crnoj Gori".

On je dodao da je ta (kriminalna) organizacija "spremna je da izazove nova ratna žarišta kako bi zaštitila svoje milijarde koje zarađuje uz pomoć korumpiranih režima u regionu".

Građanska alijansa saopštila je da sukobi u Makednoji "naslućuju otvaranje novog poglavlja nasilja na balkanskom uzavrelom tlu".

Ta stranka je u saopštenju pozvala međunarodnu zajednicu da se založi za mir i da "strogo opomene sve koji su spremni da zarad svojih uskih interesa ruše ustavni poredak i mir u Makedoniji".

Novoosnovana Udružena reformska akcija (URA) ocijenila je da dešavanja u Kumanovu predstavljaju dokaz da je Balkan vrlo zapaljiv, dok predstavnik URA Dritan Abazović tvrdi da je vlast u Makedoniji ugrožena i da je zato izazvala sukobe i da se do sličnog razvoja događaja može doći i u Crnoj Gori i na Kosovu.

On je dodao i da "u Makedoniji sve upućuje na scenario koji se mogao očekivati" i ocenio da su konflikti u Kumanovu "pokrivalica za sve štetne i kriminalne radnje, koje je, verovatno, radio taj režim (makedonska vlast)".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: