"Neko želi haos u regionu"

Ministar policije ocenio je da napad u Kumanovu i incident u Crnoj Gori pokazuju da takva dešavanja idu u prilog samo onima koji žele haos u regionu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.05.2015.

12:17

Default images
Foto: Tanjug

"Ta dešavanja mogu ići u prilog samo nekome ko želi haos, ko ne misli dobro regionu i kome nije u interesu njegov razvoj. Srbija taj haos neće dozvoliti i spremna je da, ne samo u kopnenoj zoni bezbednosti već i u drugim delovima Srbije, spreči takve pokušaje", rekao je Stefanović novinarima nakon što je francuskom humanitarcu Arnou Gujonu uručio srpsko državljanstvo.

Upitan da li su srpske bezbednosne strukture upozorile kolege iz Makedonije na mogućnost terorističkog napada, on je rekao da obe strane često razmenjuju informacije, ali da ne može da govori o konkretnim operativnim saznanjima.

"U Kumanovu je očigledno bila ozbiljna teroritička akcija koja je zehtevala oštar odgovor makedonske države", kazao je Stefanović i dodao da Srbija kontinuirano radi na podizanju gotovosti vojske i policije u borbi protiv terorizma.

U Makedoniji, u Kumanovu, pre dva dana došlo je do obračuna naoružane terorističke grupe s policijom. Tom prilikom stradalo je osam policajaca i 14 terorista.

U Crnoj Gori su dvojica neidentifikovana muškarca 8. maja pucali na pripadnike Vojske Crne Gore na vojnom strelištu na Zlatici kod Podgorice, preneli su danas podgorički mediji. U pucnjavi nije bilo povređenih, a još se ne zna motiv napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: