Albanci beže iz Kumanova na Kosovo

Veliki broj Albanaca iz Kumanova je preko graničnog prelaza ''Đeneral Janković'' stigao na Kosovo gde su se smestili u strahu od oružanih dejstava u Kumanovu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.05.2015.

20:03

Default images
foto: Beta

Anketirani albanci iz Kumanova rekli su TV Kohavision da su deca mnogo uplašena od ''buke aviona i velikog prisustva oružanih makedonskih snaga''.

Gradonaclenik opstine Đeneral Janković Rufki Suma je rekao da je veći broj ljudi koji stižu iz Kumanova opština Đeneral Janković zbrinula i obezbeđuje im smeštaj preko službe za hitne slučajeve i u saradnji sa Crvenim krstom Kosova.

Porodice koje su pobegle iz Kumanova uglavnom su smeštene u opstinama Đeneral Janković, Vitina, Gnjilane i u Prištini, prenosi KTV.

I gradonačelnik Gnjilana Lutfi Haziri je rekao da je opstina Gnjilane spremna da dočeka porodice koje su pobegle iz Kumanova, javili su mediji u Pristini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: