Stefanović: Jedinice u pripravnosti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je da su sve jedinice vojske i policije u punoj pripravnosti

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2015.

20:14

Default images

On je istakao i da nema opasnosti da se terorističke akcije iz Makedonije "presele" u Srbiju.

"Mi smo uputili dodatne snage. MUP je formirao združeni tim koji će činiti policija, vojska i Bezbednosno-informativna agencija i te jedinice nadgledaće situaciju na terenu u narednim danima. Preduzimamo smo sve da se bilo kakva teroristička aktivnost ne prenese i ne ugrozi bilo koji deo teritorije Srbije", kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

Stefanović je kazao da je više od 450 pripadnika Žandarmerije premešteno u blizinu državne granice prema kopnenoj zoni bezbednosti sa Kosovom i granice sa Makedonijom. On je kazao da ne može da iznosi detaljne informacije, ali da je u taj deo zemlje poslat i deo protivterorističke jedinice, a da je deo policijske uprave u Vranju zadužen za veću bezbednost, kao i da je granična policija pojačana.

Stefanović je kazao da MUP već mesecima prati situaciju u okolnim zemljama, od prvih napada na policijske stanice u Makedoniji i napada u Zvorniku u Bosni i Hercegovini.

"Mi smo pre nekoliko meseci kao MUP podigli nivo naše gotovosti i preduzeli određene mere i radnje koje su potrebne za to. Mi smo sa kolegama u Makdoniji u stalnom kontaktu. Sve što stigne do nas delimo i sa svojim partnerima, i ono što mi saznamo razmenjujemo", kazao je Stefanović.

U sukobima terorista i policije u Kumanovu je poginulo osam policajaca, a 37 ranjeno. Makedonska policija je privela teroriste među kojima je bilo državljana te zemlje, ali i veći broj državljana okolnih zemalja. U borbama je 14 terorista poginulo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: