Priština protiv destabilizacije MKD

Ministarstvo inostranih poslova Kosova je, povodom upada naoružanih ljudi u Kumanovo i akcije makedonske policije, osudilo pokušaje destabilizacije Makedonije.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.05.2015.

13:44

Default images

Kosovsko mnistarstvo je apelovalo na uzdržanost od nasilja u Makedoniji.

"Kosovo oštro osuđuje ugrožavanje reda i bezbednosti od strane bilo kog pojedinca ili grupe sa ciljem destabilizacije Makedonije. MIP ujedno apeluje kod svih strana da se uzdrže od nasilja i da nađu rešenje putem političkog dijaloga u okviru institucija Makedonije i Ohridskog sporazuma koji garantuje integritet Makedonije i ispunjavanje prava zajednica", kaže se u saopštenju.

To ministarstvo navodi dalje da "prati sa zabrinutošću vesti iz Makedonije o nasilnim incidentima na nekoliko lokaliteta sa informacijama o žrtvama".

U Makedoniji od jutros traje policijska akcija protiv grupe naoružanih osoba. U toj akciji prema saznanjima medija ubijena su trojica policajaca, a ima i ranjenih.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 13 h vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti povodom situacije u Makedoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: