Na paradi i novi "kalašnjikov"

Kalašnjikov će na paradi povodom Dana pobede predstaviti novu pušku AK-74M, za koju tvrdi da će biti 50 posto preciznija od prethodnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2015.

09:54

Default images
Mihail Kalašnjikov sa prvom verzijom puške AK-74 (foto: Getty Images)

Novo vatreno oružje će biti opremljeno modernim optičkim, elektronskim i laserskim nišanskim uređajima, kao i novim sistemom prigušivača.

Iz koncerna “Kalašnjikov“ je saopšteno da će puška pod oznakom AK-74M imati i bacač granata, kao i bajonet, uz najavu da će biti dvostruko preciznija na udaljenosti od 300 metara, bez obzira na vremenske uslove.

Novu verziju puške, koja je prvi put predstavljena 1974. godine i koja koristi manji kalibar od "starijeg brata" AK-47, će na paradi 9. maja nositi kadeti mornarice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: