"Pošaljite kopnenu vojsku u Jemen"

Misija Jemena u UN tražila je kopnenu intervenciju kao odgovor na ofanzivu Huti pobunjenika na jugu zemlje gde je situacija sve gora.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.05.2015.

07:00

Default images
Foto: B92.net

Jemenska misija je, takođe, apelovala na organizacije za ljudska prava da dokumentuju "varvarske zločine" koje su Huti, koje podržava Iran, navodno počinili u Adenu na jugu Jemena i u drugim gradovima.

"Apelujemo na međunarodnu zajednicu da hitno pošalje kopnene snage da spase Jemen, a naročito Aden i Taiz", poručila je misija u pismu dostavljenom Savetu bezbednosti UN, navodi AFP.

Više od 50 civila, među kojima su žene i deca, ubijeni su dok su bežali iz Adena kada su Huti u vazdušnom napadu gađali njihov brod, navedeno je u pismu.

Snage lojalne odbeglom predsedniku Jemena Abedrabu Mansuru Hadiju, među kojima su jedinice vojske i paravojne formacije, već nekoliko nedelja se bore protiv Huti pobunjenika u Adenu, bivšem Hadijevom uporištu pre nego što je pobegao u Rijad.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom 26. marta je pokrenula vazdušnu kampanju da bi sprečila Huti pobunjenjike da zauzmu čitavu teritoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: