Pretučen pomoćnik ministra prosvete

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da je u četvrtak ujutru pre dolaska na posao pretučen pomoćnik ministra za razvoj i visoko obrazovanje Milovan Šuvakov.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.05.2015.

12:30

Default images
Foto: mc.rs

Verbić je na sednici Saveta za visoko obrazovanje rekao da je Šuvakov u Urgentnom centru, da je priključen na infuziju, da je svestan i da "čak pokušava da bude duhovit na svoj račun".

"Gnjide sa kapuljačama i štanglama prebile su čoveka, koji je sada na Urgentnom centru, sa povredama glave", rekao je Verbić. Ministar je dodao da je Šuvakov čovek koji sutra treba da dobije godišnju nagradu u Institutu za fiziku, kao i da je prošlogodišnji dobitnik nagrade Grada Beograda.

"Ne treba da pominjem koliko moćnika ima u obrazovanju i tajkuna koji žele da ostvare svoje ciljeve. Mogu da obećam u ime Ministarstva da nas to neće zaustaviti i ako je akreditacija (ustanova za visokoškolsko obrazovanje) bila oštra, treba da bude još oštrija", naveo je on.

Upitan da li zna kome se Šuvakov zamerio, Verbić je odgovorio da ne zna. Predsednik Saveta za visoko obrazovanje Dejan Popović rekao da je Savet zabrinut zbog napada na pomoćnika i da očekuje da će počinioci biti otkriveni.

"Došao je trenutak da akademska javnost stane iza pomoćnika ministra", rekao je Popović.

Intenzivna potraga za napadačima

Policija intenzivno traga za osobama koje su napale pomoćnika ministra prosvete Milovana Šuvakova, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Šuvakova su jutros na Voždovcu napale dve nepoznate osobe koje su mu naneli povrede metalnom štanglom u predelu tela i glave, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Šuvakov zbrinut u Urgentnom centru, "a da policija preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i intenzivno radi na rasvetlavanju ovog slučaja".

Mnistar prosvete Srdjan Verbić rekao je prethodno da su Šuvakova, kada je pošao na posao, na ulici prebile osobe sa kapuljačama i štanglama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: