Dan sećanja na žrtve NATO agresije

Ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 7. maja - Dana sećanja na civilne žrtve NATO agresije biće organizovana danas u Nišu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.05.2015.

00:18

Default images
Spomenik u Kraljevu (Foto: Tanjug, arhiva)

Ceremoniju kod spomenika žrtvama NATO agresije će predvoditi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, a kako je navedeno u saopštenju ministarstva, vence će položiti i gradonačelnik Niša, predstavnici Diplomatskog kora, kao i udruženja i građani.

Dan sećanja na civilne žrtve NATO agresije stradale od kasetne municije ustanovljen je ove godine i prvi put se obeležava u sklopu Državnog programa obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije.

U saopštenju se podeća da je sedmog maja 1999. godine NATO gađao centar Niša kasetnim bombama te da je na ulazu u Šumatovačku ulicu, u blizini Niške pijace, poginulo je 16 nedužnih civila.

Istog dana od kasetne municije poginulo je više od 60 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: