Napad na Srpkinju: Skidaj taj krst

Srpkinju Danijelu N. napala su u Austriji, u autobusu gradskog prevoza, trojica islamista koji su tražili da skine krst koji je nosila oko vrata.

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

10:30

Default images
Screenshot

Kako piše "Monatlih", mesečnik iz austrijskog grada Velsa, napadači su čak pokušavali da otrgnu krst s vrata državljanke Srbije, sve dok ih nije oterao vozač autobusa.

Kao i svakog dana u jutarnjim satima, Danijela je pošla autobusom na posao. Oko vrata je nosila pravoslavni krst. U autobusu je bilo malo putnika, pored nje samo još tri muškarca, koji su bili odeveni po islamskim običajima i s bradama.

Nijednog, kako je kazala, nije poznavala, a ipak joj je jedan od njih prišao i povukao za lančić, s rečima: "Skloni to, moraš preći u islam".

Napadači nisu puštali lančić s hrišćanskim simbolom sve dok se nije umešao vozač.

"Uvek sam imala veliko poštovanje prema svim verama, ali nakon ovog događaja imam kritički stav prema islamu“, rekla je Danijela, koja je kao izbeglica došla s porodicom u Austriju.

Ona je istakla da ima veliko razumevanje za azilante iz Sirije i drugih država Bliskog istoka, ali i da uočava velike probleme.

"Mnoge izbeglice iz islamskih država svoju kulturu donose u Austriju. Moralo bi se pripaziti da ne budemo preplavljeni fundamentalistima“, poručuje ona dodajući da, nakon ovog događaja, razmišlja drugačije nego do sada o ponašanju mnogih novih imigranata u Velsu.

Danijela u međuvremenu u grad izlazi samo još u pratnji svog momka i prijatelja.

"Plašim se da bi moglo doći do novog napada“, istakla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: