MKD:Povređeno 38 policajaca i civil

Ministarka unutrašnjih poslova Makedonije je izjavila da je na sinoćnom protestu ispred zgrade Vlade u Skoplju povređeno 38 policajaca i jedno civilno lice.

Izvor: Beta

Sreda, 06.05.2015.

17:47

Default images
Foto: Beta/AP

Gordana Jankuloska je novinarima rekla da je tokom protesta oštećeno sedam policijskih vozila i privedeno 30 lica od kojih dvojica maloletnika, koji su pušteni na slobodu nakon uzimanja izjave.

Ministarka je rekla da se najpre okupilo pedesetak ljudi, a ubrzo veći broj od kojih su neki počeli da preskaču ogradu s namerom da uđu u zgradu Vlade. Potom su ka policiji poletele pločice, paradajz i jaja, na šta je policija intervenisala.

Protest ispred zgrade Vlade je izbio pošto je juče lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev objavio snimke telefonskih razgovora o ubistvu Martina Neškovskog (21) juna 2011, po kojima je ubistvo izvršio policajac na dužnosti što je vlast prikrivala.

Makedonski mediji su objavili da je na protest je preko društvenih mreža pozvao brat ubijenog Martina Neškovskog, Aleksandar, i da je oko 1.000 okupljenih građana tražilo ostavke vlasti, nazivajući ministre “ubicama”. Na zgradi Vlade je razbijeno nekoliko prozora.

Prezentujući medijima snimke telefonskih razgovora među predstavnicima vlasti opoziciona SDSM je juče optužila premijera Makedonije Nikolu Gruevskog i njegove najbliže saradnike da su pokušali da prikriju celu istinu oko ubistva Martina Neškovskog, koga je pre četiri godine na mitingu VMRO DPMNE, povodom izborne pobede, ubio pripadnik specijalne policije “Tigrovi” Igor Spasov.

Demonstranti su najavili da che nastaviti proteste, zahtevajuchi odgovornost onih koji su prikrivali ubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: