Uhapšeni planirali napade u RS

Postoji osnovana sumnja da su osobe privedene u RS nabavljale oružje i eksploziv radi izvođenja terorističkih akata na institucije RS i njihove predstavnike.

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

12:20

Default images

To je saopštilo Specijalno tužilaštvo Republike Srpske.

Po nalogu Tužilaštva, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS na području RS pretresaju 32 lokacije kod osoba za koje postoji osnovana sumnja da nabavljaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i drugu vojnu opremu, radi izvođenja terorističkih akata u RS.

Najavljeno je da će više informacija o ovome biti saopšteno sutra, prenela je agencija Fena.

Iz MUP RS prethodno su potvrdili da je pod kriminalističkom obradom više osoba u nekoliko gradova u RS i da se pretresaju 32 lokacije u tom entitetu.

Akcija policije je sprovedena na osnovu prikupljenih operatvnih saznanja da se na tim lokacijama nalaze osobe koje poseduju oružje, dovode se u vezu s radikalnim pokretima i koje su se nalazile, a neke od njih su još na sirijskom ratištu. Utvrđeno je takođe da se radi o osobama koje se bave vrbovanjem građana BiH za odlazak na strana ratišta.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS Milan Salamadija precizirao je da je do sada u ovoj akciji, kodnog naziva Ruben, pronađena određena količina oružja, municije, pancira, uniformi i propagandnog materijala za vrbovanje novih boraca za odlazak na ratišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: