Inđija: Napadnut župnik

Župnik rimokatoličke crkve Svetog Mihajla Arhanđela u Novom Slankamenu u opštini Inđija Perislav Petrović napadnut je u porodičnoj kući.

Izvor: Beta

Sreda, 06.05.2015.

12:41

Default images

Na župnika su u njegovoj kući sinoć oko 22.30 nasrnuli nepoznati napadači sa palicama, koji su ga udarili u glavu i držali ga sve dok im nije priznao gde drži novac, potvrđeno je za agenciju Beta u toj crkvi.

Ukradeni novac bio je namenjen popravci crkve, rečeno je u crkvi.

Petrović je sa povredama glave primljen u lokalnu bolnicu.

Napad, koji je prijavaljen policiji, nadležni tužilac je kvalifikovao kao razbojiništvo, izjavila je portparol Policije uprave u Sremskoj Mitrovici Željka Avrić.

Ona je rekla Tanjugu i da policija intenzivno radi na otkrivanju počionica tog krivičnog dela. Danas se u Sremu obeležava 23. godišnjica od proterivanja građana hrvatske nacionalnosti, koji su pod pretnjama morali da se isele.

Filipović: Napad nije na verskoj osnovi

Predsednik opštine Inđija Petar Filipović osudio je napad na župnika rimokatoličke crkve u Novom Slankamenu Perislava Petrovića, ali je rekao da je reč o "klasičnoj pljački", a ne o napadu na nacionalnoj ili verskoj osnovi.

Napad ima posebnu težinu, jer je napadnuto svešteno lice, rekao je Filipović.

On je apelovao na nadležne organe da što pre pronađu počinioce i da oni budu adekvatno kažnjeni.

"Očigledno da kriminalci danas nemaju poštovanja ni prema kome", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: