Smenjen načelnik SBPOK-a

Slaviša Sovtić, načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, smenjen je s te funkcije, potvrđeno je "Blicu" u MUP-u Srbije.

Izvor: Blic

Sreda, 06.05.2015.

22:10

Default images
Foto: Beta, arhiva

Ko će biti postavljen na ovu, jednu od najvažnijih pozicija u Direkciji policije, još nije poznato, kao ni razlozi za smenu.

Sovtić se na čelu SBPOK-a nalazio od aprila 2013. a na ovu funkciju došao je s mesta operativne analitike beogradske policije. Bio je pripadnik grupe „Poskok“, potom je radio na razbijanju Zemunskog klana, narko-grupe odbeglog bosa Darka Šarića i kriminalne ekipe Luke Bojovića.

Rad srpske policije na ovom slučaju je i doveo do hapšenje Bojovića u Valensiji u februaru 2012. godine, zbog čega je španska policija naredne godine Sovtića i tadašnjeg načelnika UKP Rodoljuba Milovića odlikovala Krstom s belim obeležjem - najvišim španskim odlikovanjem.

U aprilu 2013. upravo na inicijativu Milovića, Sovtić je iz beogradske policije prebačen u MUP i postavljen na čelo SBPOK-a.

U MUP-u, kako „Blic” saznaje, sprema se još kadrovskih promena.

Ministar Nebojša Stefanović nedavno je izjavio da još nema kandidata za tu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: