SRS: Stop pridruživanju EU

SRS je zatražila je da država prekine pregovore o pridruživanju EU zbog, kako je navedeno, bezbednosti Srba na Kosovu i sve učestalijih napada na njih.

Izvor: Beta

Sreda, 06.05.2015.

16:23

Default images

"Svakodnevni napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji ozbiljna su opomena režimu i upozorenje da je poslednji momenat da se menja politika koja je Srbiji nametnuta od strane Evropske unije", saopšteno je iz Srpske radikalne stranke.

SRS smatra da državni organi moraju da vode računa o svakom građaninu na celoj teritoriji Srbije i da niko nema prava da sigurnost građana podređuje evropskom putu koji je, kako je ocenjeno, poguban za srpske nacionalne interese, naglašavaju srpski radikali.

"Srpska radikalna stranka upozorava režim da više nema vremena i da odmah treba prekinuti pregovore o ulasku Srbije u Evropsku uniju i konačno napraviti preokret u spoljnoj politici i okrenuti se rešavanju problema svojih građana koji su sve brojniji i sve teži", istaknuto je u saopštenju.

Radikali su poručili i da Srbija mora da uspostavi najbližu moguću saradnju sa Ruskom Federacijom i uz pomoć Rusije rešavanje problema na Kosovu i Metohiji vrati pod okrilje Ujedinjenih nacija i obezbedi primenu Rezolucije 1244 UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: