"DSS će stradati za svoje ideje"

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić rekla je na proslavi Svetog Georgija da je DSS spremna da se suprotstavi političkom jednoumlju i strada za svoje ideje.

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

14:19

Default images
foto: Tanjug

"Danas na političkoj sceni imamo jednoumlje, evrofiliju koja ide do evrofanatizma, puzajući ulazak u NATO, smanjivanje državne teritorije - predavanje Kosova i Metohije, lagano okretanje leđa Rusiji u jednom delu političke elite", rekla je Sanda Rašković novinarima u stranačkim prostorijama.

Prema njenim rečima, DSS se zauzima za potpuno suprotne vrednosti i ideje.

"Mi smo anti-NATO stranka, evroskeptična, mi smo za očuvanje Kosova iMetohije i za oslanjanje na Rusiju", rekla je predsednica DSS.

Sanda Rašković Ivić je rekla da su poslednji dani u stranci bili "burni" nakon što je grupa funkcionera stranke, koje predvode potpredsednici Borko Ilić i Milenko Jovanov, kao i predsednik Izvršnog odbora Andreja Mladenović, zatražila vanredne unutarpartijske izbore i zamerila predsednici stranke na lošem vođenju DSS-a.

"Mi smo stranka demokratske provinijencije i ljudi imaju pravo da istupaju sa različitim idejama, koje možda uvijaju i u nešto drugo, ali želim da verujem da smo se svi okupili oko politike (DSS) i da će ta politika pobediti", rekla je ona.

Sanda Rašković Ivić je kazala da je dobila podršku Predsedništva na nedavno održanoj sednici i da će "biti brana" za dosadašnju političku orjentaciju DSS-a.

Na slavi u stranačkim prostorijama bio je i Andreja Mladenović.

Mediji spekulišu da je u centru razmirica unutar DSS odnos prema Srpskoj naprednoj stranci, ostanak u vlasti sa naprednjacima u Beogradu i eventualne predizborne koalicije DSS i SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: