Vučić: EU da uvaži napore Srbije

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da se nada da će zemlje Evropske unije uvažiti napore koje Srbija ulaže u dijalog sa Prištinom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.05.2015.

10:38

Default images
foto: Beta

On je to istakao u razgovoru sa predsednikom Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Đanijem Pitelom.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, premijer i izrazio nadu da će zemlje EU uvažiti i druge političke i ekonomske reformske procese, i otvaranjem pregovaračkih poglavlja podržati napredak Srbije na njenom evropskom putu.

Predsednik političke grupe socijaldemokrata, druge po snazi u Evropskom parlamentu, u kome predstavlja Italiju, preneo je premijeru Vučiću pozdrave i podršku italijanskog premijera Matea Rencija i rekao da se, i u njegovoj zemlji, i u EP, sa velikim interesovanjem prate odvažne reforme koje preduzima srpska vlada.

“Želimo da vidimo Srbiju i Balkan u Evropskoj uniji“, rekao je Pitela i dodao da je članstvo Srbije od velikog političkog i ekonomskog značaja za EU.

Naglasio je da će se u Evropskom parlamentu, ali i u kontaktima sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja, zalagati da se Srbiji otvore pregovaračka poglavlja.

Premijer Vučić zahvalio je i grupi socijademokrata u Evropskom parlamentu, i Italiji, na iskrenoj podršci.

“Italija je među najvažnijim partnerima Srbije i od najvećeg je značaja da stvorimo bolje poslovno okruženje za nove italijanske i druge investicije“, naglasio je predsednik srpske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: