SAD: 20 miliona $ za lidere ID

Administracija predsednika SAD Baraka Obame ponudila je nagradu od najmanje 20 miliona dolara za informaciju koja bi dovela do četvorice lidera Islamske države.

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

23:45

Default images
Foto: Beta, AP

Stejt departmen je, kroz program "Nagrade za pravdu", ponudio sedam miliona dolara za informaciju o Abdu al-Rahmanu Mustafi al-Kaduli, po pet miliona za Abua Mohameda al-Adnanija i Tarkana Tajumurazovića Batirašvilija i tri miliona za informaciju o tome gde se nalazi Tarik Bin-al-Tahar Bin al Falih al-Avni al-Harzi.

Kako navodi Stejt department, Kaduli je visoki zvaničnik ID, koji se najpre pridružio ograncima Al Kaide u Iraku, Adnani je portparol ID, Batirašvili je komandant na terenu u severnoj Siriji, a Harzi lider grupe za pogranični region između Sirije i Turske, preneo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: