CG osudila grafit "Kosovo je SRB"

Crnogorsko Ministarstvo prosvete najoštrije je osudilo ispisivanje grafita "Srbija ubija", "Kosovo je Srbija" i četiri slova S na zidovima Osnovne škole.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.05.2015.

21:59

Default images

Ti grafiti su ispisani na školi "Dušan Korać" u Bijelom Polju.

U saopštenju je izražena zabrinutost zbog, kako ocenjuje, vandalskog ponašanja pojedinaca, prenose mediji u Crnoj Gori.

Korišćenje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova za ispisivanje ovakvih grafita, navodi Ministarstvo, ukazuje na činjenicu da su to dela pojedinaca koji nemaju poštovanja prema institucijama sistema i različitostima i koji kriminalnim ponašanjem žele da ugroze multikonfesionalni i multinacionalni sklad u Crnoj Gori.

Predstavnici tog resora apeluju na građane da poštuju obrazovni sistem i institucije, kao i različitosti kako verske, tako i nacionalne po kojima je, naglašavaju, crnogorsko društvo poznato i koje vekovima neguje.

"Pozivamo nadležne državne organe da učine sve kako bi se počinioci pronašli i sankcionisali u skladu sa zakonom i nadamo se da se takav incident neće ponoviti", navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: