Odbor odlučuje o obeležavanju Oluje

U saopštenju hrvatske vlade navodi se da će državni odbor biti osnovan da bi se obezbedilo primereno i dostojanstveno obeležavanje akcije “Oluja”.

Izvor: Beta

Utorak, 05.05.2015.

20:17

Default images

"Osnivanje državnog odbora ranije je predložila i predsednica Hrvatske (Kolinda Grabar Kitarović) koja je prihvatila i ideju vojnih zapovednika Oluje da se ta važna godišnjica obeleži svečanošću u Kninu i vojnom paradom u Zagrebu", navela je hrvatska Vlada.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je za “Večernji list” da je sporenje oko načina i mesta proslave Oluje postalo nešto što razdvaja naciju.

Osim toga, ona je istakla da treba odustati od vojne parade u Zagrebu i prema njenim rečima, vojnu paradu treba organizovati u maju iduće godine na Dan oružanih snaga.

Namera premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije (SDP) da se 20. godišnjica Oluje obeleži 5. avgusta najpre u Kninu, a potom uveče u Zagrebu izazvala je oštre kritike dela branitelja i opozicione Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) iz koje dolazi aktuelna hrvatska predsednica.

Obeležavanje Oluje još je jedna tačka sporenja premijera i predsednice, odnosno SDP i HDZ u izbornoj godini. Redovni parlamentarni izbori treba da budu održani krajem ove ili početkom iduće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: