"Prvo pitanje finansiranja RTS-a"

Novi direktor RTS-a Dragan Bujošević izjavio je da neće biti programskih, niti bilo kakvih drugih promena dok se ne reši pitanje finansiranja javnog servisa.

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

23:11

Default images
Foto: FoNet

"Problm finansiranja je prioritet i dok to ne rešimo ne možemo govoriti ni o kakvim drugim planovima i promenama", rekao je Bujošević za "Blic".

Osim toga, on je podsetio da sledeće godine počinje nov način finansiranja RTS-a putem taksi, što zači gubitak dela sigurnih prihoda. Prema njegovim rečima, bilo je govora o uvođenju novih kanala ali ništa se ne može realizovati dok se ne reši pitanje novca.

On je istakao da je njegov cilj da plate zaposlenih budu pristojne, ili da bar ostanu na istom nivou, i dodao da je prilikom konkurisanja za direktora pripremio više modela finansiranja RTS-a koji će biti razmatrani narednih meseci.

"Ne bih sada detaljisao o tome, ali svakako da mi je to pitanje najvažnije i da ću se njime najviše baviti. Kad konkurišete za direktora RTS-a imate mnogo želja i mislite 'sad ću napraviti revoluciju', ali kad vidite sa koliko novca raspolažete shvatite da je realnost drugačija", rekao je Bujošević.

Pročitajte još: Upravni odbor Radio-televizije Srbije izabrao je novinara Dragana Bujoševića za generalnog direktora.

Tim povodom, o tome šta sve čeka Bujoševića na budućoj funkciji, u Duelu B92 razgovarali su Vukašin Obradović iz NUNS-a i član RRA Miloš Rajković.

„RTS je preuticajan da bi mu se dozvolila potpuna sloboda. Uređivačka politika će biti u skladu sa željama vlasti“, istakao je Obradović.

Sa druge strane, član Republičke radiodifuzne agencije Miloš Rajković ističe da je zadovoljan što se pojavio beli dim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: