Jankoviću nagrada "Doprinos Evropi"

Zaštitnik građana Saša Janković dobio je godišnju nagradu "Doprinos Evropi", za doprinos evropskim integracijama Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.05.2015.

16:55

Default images
Foto: Beta

Nagrada, koju istaknutim pojedincima dodeljuju Evropski pokret u Srbiji i Međunarodni evropski pokret, Jankoviću je uručena jer je "svojim radom doprineo u značajnoj meri uvođenju evropskih standarda u ostvarivanje prava građana".

Kako je objasnio predsednik EP u Srbiji Vlastimir Matejić, zaštitnik građana je prošle godine pokazao značajne rezultate "u atmosferi negativne kampanje".

Prema njegovim rečima, priznanje Doprinos godine Evropi Janković je dobio zbog nepokolobeljivosti i požrtvovanog zalaganja za demokratiju i uvodenje evropskih standarda i vladavine prava u Srbiji.

Ovo je drugi put da Janković, kao zaštitnik građana, dobije nagradu Doprinos godine Evropi, koja se dodeljuje od 2002. Prethodni put, 2012. godine, nagradu je podelio s poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubom Šabićem.

Priznanje se dodeljuje za govor, knjigu, konkretnu akciju ili stav pojedinca, organizacije ili grupe građana koji su u protekloj godini znatno doprineli procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u našoj zemlji.

Nagradu su do sada dobili, između ostalih, Goran Svilanović, Duško Lopandić, Tanja Miščević, Jovan Teokarević, Milica Delević, Ivan Tasovac, Ivan Vejvoda, Sonja Liht, Predrag Marić...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: