"Sankcije povećale Putinov rejting"

Predsednik Češke Miloš Zeman rekao je da Rusija i Zapad moraju da se udruže protiv Islamske države i da unište trening centre džihadista.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

20:12

Default images
foto: Beta/AP

On je istakao da islamistička teroristička organizacija predstavlja veću pretnju za bezbednost Evrope, nego Rusija.

“Političari imaju drugačija mišljenja o tome šta je opasnije po Evropu, Islamska država ili Rusija. Ja verujem da je to Islamska država, a kako je rekao američki predsednik Barak Obama, Rusija mora da bude naš strateški partner za suočavanje sa globalnim terorizmom“, naveo je Zeman.

Češki lider je ocenio antiruske sankcije kao kontraproduktivne i naveo da je rejting ruskog predsednika Vladimira Putina porastao posle uvođenja sankcija.

“Ako se situacija u istočnoj Ukrajini stabilizuje, to će biti osnova za smanjivanje sankcija. Ipak, ako dođe do pogoršanja, treba pojačati sankcije. Mislim da nema potrebe da Rusija anektira Donbas, to bi bilo političko samoubistvo. Šta bi dobili time? Samo gladne ljude i region uništen ratom“, zaključio je Zeman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: