Dodik: Birali su šta će da napadnu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku udar na RS, ali je ocenio da je entitet uprkos tome stabilan.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.05.2015.

18:57

Default images
foto: Tanjug

"Neće mi neko reći da to nije udar na Republiku Srpsku. Birana je institucija koja isključivo postoji u RS", rekao je Dodik za RTV, dodajući da su "sarajevski političari zatvarali oči pred najezdom islamskog radikalizma".

Dodik je rekao da je ponosan na policiju RS jer se pokazalo da je na napad u Zvorniku, u kojem je ubijen jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, a dvojica ranjena, izuzetno brzo reagovano.

Dodik je rekao da su neke nadležnosti i ovlašćenja u oblasti obaveštajnih službi i bezbednosti "otete" Republici Srpskoj i prenesene na nivo BiH kako bi se "ubila mogućnost" da Srbi imaju neku obaveštajnu strukturu.

Kako je rekao, sistem policijskih agencija u BiH nije u funkciji obezbeđivanja bezbednosti, jer policije i službe koje su tokom rata bile potpuno neprijateljske sad moraju da rade zajedno, a političari u Sarajevu ne žele da pokažu političku volju za borbu protiv radikalnog islama.

Dodik je rekao da ne može da isključi mogućnost da dođe do novih napada na nekim mestima, ali je ocenio da će to, ako se desi, još više okupiti srpsko stanovništvo u borbi za svoju slobodu.

Govoreći o referendumu, Dodik je rekao da će ta odluka biti doneta ukoliko do kraja 2017. godine ne budu vraćene nadležnosti RS koje su joj garantovane Dejtonskim sporazumom, a potom odlukama visokih predstavnika otete i prenete na federalnu vlast Bosne i Hercegovine.

Dodik je rekao da će RS legalizovati svoje pravo na referendum na kojem će se odlučivati o statusu i da je uveren da će referenduma biti.

"Mi nikakve koristi od BiH nemamo, već samo političku i ekonomsku štetu", rekao je Dodik, navodeći da ne kalkuliše pitanjem referenduma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: