Šest krivičnih za laganje o imovini

Agencija za borbu protiv korupcije je tokom 2015. podnela šest krivičnih prijava zbog neprijavljivanja imovine ili davanja lažnih podataka o imovini.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.05.2015.

23:27

Default images

Od ukupnog broja podnetih krivičnih prijava u 2015. godini, dve su podnete zbog davanja lažnih podataka o imovini i prihodima, dok su četiri podnete zbog neprijavljivanja imovine i prihoda nakon prestanka javne funkcije, precizirano je na sajtu te agencije.

Krivične prijave Odeljenju za borbu protiv korupcije Republičkog javnog tužilaštva podnete su protiv predsednika opštine Bajina Bašta Zlatana Jovanovića, članice Veća niške opštine Crveni Krst Snežane Paralidis, člana UO Nacionalne agencije za regionalni razvoj Vladimira Petkovića, člana Veća opštine Stara Pazova Duška Koraća, predsednika UO RŽO Rajka Kosanovića i direktora Zdravstvenog centra Bor Dragana Stojadinovića.

Za krivične prijave koje su podnete ranijih godina, nadležni sudovi su do sada doneli dve osuđujuće pravosnažne i dve prvostepene presude, podignuta su tri optužna predloga, u 15 slučajeva postupak je u toku, jedan postupak je okončan primenom člana 283. ZKP, dok je u četiri slučaja krivična prijava odbačena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: