Šarić: Spremiću odbranu za 21.

Suđenje Darku Šariću odloženo je za 21. maj zbog odsustva člana sudskog veća sudije Vladimira Vučinića, koji je imao hiruršku intervenciju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

15:54

Default images
Foto: Tanjug

Šarić je sudskom veću da ionako ne bi danas izneo svoju odbranu, "jer još nije spreman".

Kako je rekao, on priprema obimnu dokumentaciju za iznošenje odbrane, čeka da mu stigne materijal iz "Prve banke", a sve bi "trebalo da bude kompletirano za sledeće ročište".

Današnji pretres održan je u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, a naredno sudjenje biće održano u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici.

Šarić je tražio dva vezana dana za izlaganje svoje odbrane i odgovore na pitanja branilaca, suda i tužilaštva.

Njemu i ostalim okrivljenima u ovom procesu sudi se zbog optužbi za pranje para od trgovine drogom ulaganjem u legalne finansijske tokove u Srbiji.

Šarić i još 17 okrivljenih terete se za pranje oko 22 miliona evra.U tom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica.

Dvojica optuženih su ranije zaključila sporazum o priznanju krivice i presuda im je izrečena u skladu sa tom nagodbom sa tužilaštvom za organizovani kriminal.

Pred istim sudom Šariću i drugim okrivljenima sudi se zbog optužbi za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: