KG: Strah od granata u komšiluku

Granate u njivama sve su češća pojava u kragujevačkom naselju Vinogradi, meštani su preplašeni jer je pre nekoliko dana njihov komšija zadobio teške povrede.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

20:37

Default images

Dok je palio rastinje u njivi Milo Sebek je doživeo nezgodu, vatra je zahvatila protivavionsku granatu zbog čije se eksplozije Milo trenutno bori za život, ispričali su članovi njegove porodice.

“Jetra mu je oštećena, on je na aparatima i dalje. I pluća su oštećena. Bitno je da opet ne dođe do krvarenja jetre jer je cela bila raznesena. Bila je otvorena kao knjiga, tako su nam doktori rekli“, naveli su Suzana i Ivan, supruga i sin ranjenog Kragujevčanina.

Ovakvih problema meštani Vinograda imaju sve češće. Roditelji su u velikom strahu.
“Šta treba, da nastrada pola naselja ili da se neka tragedija katastrofalna desi da bi naša vlast reagovala. Mi smo prinuđeni bukvalno da se iz ovog naselja iselimo jer je nama život u opasnosti“, navodi Irena Naumčeski.

I dan danas obrađujući njive ljudi nalaze granate iz Drugog svetskog rata. Da bi ih sklonili sa svojih meštani ih stavljaju u tuđe njive i tako prave nemerljivu štetu drugima, objašnjavaju meštani.

“Nije razmiljšao da i tamo može da se naloži vatra, kao što se naložila i ona je eksplodirala“, ističe Dušan Lojanica, dok Vlastimir Ristić navodi da mu je jedna kuća srušena od posledica eksplozije bombe.

Za vreme Drugog svetskog rata ovde je bilo strelište. Zato meštani neretko nalaze granate. Eksploziju granate je izazavala vatra, rekli su nam iz kragujevačke policije i Sektora za vanredne situacije.

Njeni ostaci su otklonjeni. Ekipa Sektora za vanredne situacije je utvrdila da na ovom potezu nema više neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: