Niš oprašta milione za kupovinu NTV

Gradsko veća u Niša je usvojilo novi model privatizacije Niške televizije koji podrazumeva prodaju javnim nadmetanjem i mogući otpis dugovanja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.05.2015.

22:25

Default images
foto: Tanjug

"Napravili smo dopunu modela privatizacije po nalogu Agencije za privatizaciju. Nakon 30. juna kada grad prestane da finasira NTV telezizija treba da nastavi da radi sa novim vlasnikom. Dugovi televizije prema gradu u ovom trenutku iznose oko 22 miliona dinara i potencijalni kupac imaće otpis tih potraživanja" rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Na večerašnjoj sednici većnici su dali saglasnost na zaduživanje grada kod poslovnih banaka.

To praktično znači da će grad ući u nove kredite kod Sosijete ženeral i Banke Inteze.

Gradonačelnik je rekao da su ovo krediti namenjeni refinansiranju postojećih kredita i da su dobijeni pod povoljnijim uslovima.

"Dobili smo kamatu od 3,99 odsto kod Sosisijete a 4,6 odsto kod Inteze", rekao je gradonačelnik Niša napominjući da je samo u poslednjih 28 dana sa računa grada skinuto 135 miliobna dinara, i da su krediti način da se obezbedi solventnost grada.

Gradsko veće Niša dalo je saglasnost za raspisivanje javnog poziva za izbor koncesionara za novu Nišku deponiju.

" Već imamo intersente a među njima su svi svetski giganti u oblasti tretmana otpada iz Amerike, Nemačke, Indije, Kine, Fransuske i drugih zemalja" rekao je Bojan Avramović direktor RRA jug u Nišu.

"Javni poziv trajaće 100 dana, koncesiona naknada biće 0,96 evra a građani će plaćati cenu manju od 4 dinara po kvadratu" rekao je Avramović napominjući da očekuje da će deponija biti završena za maksimalno tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: