Dodiku uručen orden

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je Valjevu najviše odlikovanje Eparhije valjevske - Orden Svetog vladike Nikolaja.

Izvor: B92

Nedelja, 03.05.2015.

13:36

Default images
Foto: Tanjug

On je tom prilikom rekoa da orden doživljava kao priznanje za sve Srbe u Srpskoj koji se bore za svoja prava.

"Primiti danas ovo versko odlikovanje zaista je velika čast i u meni izaziva osećanje privrženosti i poštovanja svemu onome što je srpski narod kroz istoriju činio zajedno sa svojom svetom crkvom", rekao je Dodik nakon što je primio odlikovanje.

On je rekao da poruke i pouke koje su okupljeni danas mogli da čuju, ostaju kao naš zavet i ono što moramo da učinimo.

On je zahvalio episkopu valjevskom Milutinu na priznanju i naglasio da je pocastvovan dodelom ovog odlikovanja i naglasio da svi Srbi u Republici Srpskoj žele jaku i stabilnu Srbiju.

"Ovo odlikovanje i doživljavam kao pažnju koja je data čitavoj Republici Srpskoj i Srbima koji tu žive i uporno koji se bore za svoja politička prava. Oni isto tako, i ne sa manje ljubavi, gledaju i u Srbiju i žele jaku, dobru, moćnu i razvijenu Srbiju", poručio je Dodik.

Prema njegovim rečima, ovo što okuplja građane Srbie i Republike Srpske, čini da sadašnja granica i Drina, koje su kroz vekove delili srpski narod, postane beznačajna.

Dodik je pozdravljen aplauzom više od hiljadu vernika okupljenih u porti manastira Lelić, koji danas obeležava svoju krsnu slavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: